Piątek

MEDAL SENATU RZECZYPOSPOLTEJ POLSKIEJ

Medal Senatu Rzeczypospolitej Polskiej

dla Prezesa Zarządu - Piotra Ostrowickiego

W dniu 23 września 2011 roku Prezes Zarządu Fundacji Panaceum – Pan Piotr Ostrowicki  został uhonorowany Medalem Senatu Rzeczypospolitej Polskiej za całokształt działalności zawodowej, społecznej, publicznej przyczyniający się do  poprawy życia społecznego.

Medal Senacki jest szczególnym wyróżnieniem, nadawanym wybitnym osobom lub instytucjom, które mają szczególne zasługi dla rozwoju społecznego, kulturalnego, gospodarczego naszego kraju.

Medal Senatu Rzeczypospolitej Polskiej dla Piotra Ostrowickiego wręczył Senator RP - Pan Eryk Smulewicz,  w obecności Poseł na Sejm  RP - Pani Julii Pitery oraz Prezydenta Miasta Płocka – Pana Andrzeja Nowakowskiego podczas organizowanej przez Dom Pomocy Społecznej „Przyjaznych serc” i Fundację Panaceum imprezy integracyjnej „Dzień Przyjaznych Serc”.  W swoim wystąpieniu Pan Senator zwrócił uwagę na wkład Piotra Ostrowickiego w rozwój Domu Pomocy Społecznej „Przyjaznych Serc” w Płocku oraz Fundacji Panaceum. Podczas uroczystego wręczania medalu Pan Senator zaznaczył, iż zaangażowanie Pana Piotra Ostrowickiego w zakresie poprawy funkcjonowania DPS – umożliwiło osiągnięcie lepszych rezultatów terapeutycznych, a pomoc Dyrektora jest nieoceniona, gdyż w bezinteresowny sposób stara się pomagać najbardziej potrzebującym.  Pan Senator docenił także determinację i ogromne zaangażowanie Piotr Ostrowickiego na polu integracji osób niepełnosprawnych ze społecznością lokalną, czego przykładem jest wiele imprez integracyjnych organizowanych dla osób niepełnosprawnych, w których biorą udział poza mieszkańcami DPS-u w Płocku również podopieczni innych instytucji z terenu województwa mazowieckiego. Jak mówił Pan Eryk Smulewicz: „to piękna postawa i wyraz dobroci, która powinna tkwić w każdym z nas”.  Kończąc swoje wystąpienie Senator Rzeczypospolitej Polskiej – Pan Eryk Smulewicz  przekazał Piotrowi Ostrowickiemu list gratulacyjny.

Więcej o wydarzeniu:

Ooo